Έχεις κοτσαδόρο στο όχημά σου? Δες τι αλλάζει στο ΚΤΕΟ από 18/10/2021 - Auteco

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2114800220

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Έχεις κοτσαδόρο στο όχημά σου? Δες τι αλλάζει στο ΚΤΕΟ από 18/10/2021

Έχεις κοτσαδόρο στο όχημά σου? Δες τι αλλάζει στο ΚΤΕΟ από 18/10/2021

Νέα δεδομένα για τα οχήματα που φέρουν κοτσαδόρο, φέρνει η νέα Υπουργική απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από τις 18/10/2021.

Σύμφωνα με αυτήν, ο κοτσαδόρος σε επιβατικά και ελαφρά φορτηγά θα πρέπει να είναι αναδιπλούμενος ή αποσπώμενος ώστε να αναδιπλώνεται ή να αφαιρείται υποχρεωτικά, όταν δεν  χρησιμοποιείται.

Στην  περίπτωση που το όχημα φέρει σχάρα ποδηλάτου, η προσάρτηση της οποίας χρήζει κοτσαδόρο, απαιτείται η βεβαίωση της επίσημης αντιπροσωπείας του εξαρτήματος της σχάρας, στην οποία αναφέρεται η χρήση αναγκαιότητάς του κοτσαδόρου.

Στην συνέχεια ο κάτοχος του οχήματος, υποχρεούται να προσκομίσει την εν λόγω βεβαίωση στην αρμόδια υπηρεσία μεταφορών της οικείας περιφέρειας, προκειμένου να θεωρηθεί και εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας οχήματος.

Σημειώνεται ότι αυτό που ισχύει έως τώρα για τα οχήματα που φέρουν κοτσαδόρο, περιορίζεται στην υποχρέωση του κατόχου, να έχει πάντα μαζί του την άδεια έλξης.

Από την έναρξη εφαρμογής των παραπάνω, κατά την προσέλευση στο ΚΤΕΟ, ο κοτσαδόρος θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί ή  αναδιπλωθεί.

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email