ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ - Auteco

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2114800220

Top
 

Blog

Auteco > Άρθρα  > ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ

TIPS ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Διανύουμε τις πιο ζεστές ημέρες του φετινού καλοκαιριού με θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές αγγίζουν και τους 45 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που επηρεάζει τόσο την οδήγηση όσο και την κατάσταση του οχήματός μας.

Το παρκάρισμα σε σκιερό μέρος καθώς και η χρήση ηλιοπροστασίας αποτελούν δύο απαραίτητα όπλα στην αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται μέσα στην καμπίνα. 

Κατά την είσοδό μας στο αυτοκίνητο ανοίγουμε για λίγο τα παράθυρα ώστε να απομακρυνθεί ο ζεστός αέρας που υπάρχει στο εσωτερικό, στη συνέχεια και για τα πρώτα 2-3 λεπτά, ανοίγουμε το κλιματιστικό με την επιλογή ανακύκλωσης σε λειτουργία, ώστε να ψύχεται γρηγορότερα το εσωτερικό, κατευθύνοντας τους αεραγωγούς προς την οροφή ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη ψύξη της καμπίνας. . Λίγο πριν την άφιξή μας στον προορισμό μας, ελαττώνουμε σταδιακά τον κλιματισμό, έτσι ώστε βγαίνοντας από το όχημα, να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η μετάβασή μας από την εσωτερική στην εξωτερική θερμοκρασία.

Σημαντικό στοιχείο σε τέτοιες συνθήκες είναι η σωστή ενυδάτωση τόσο του οδηγού όσο και του …οχήματος. Ως οδηγοί, φροντίζουμε να παραμένουμε πάντα ενυδατωμένοι, να καταναλώνουμε ελαφριές τροφές, ειδικότερα πριν από μεγάλα ταξίδια και να κάνουμε συχνές στάσεις. Η μεγάλη κατανάλωση καφέ, δεν ενδείκνυται, καθώς έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνει τον οργανισμό. Στα οχήματα φροντίζουμε πάντα να είναι επαρκής η ποσότητα του ψυκτικού υγρού στο ψυγείο του αυτοκινήτου, καθώς και σωστά συντηρημένο το σύστημα κλιματισμού.

Τα παιδιά και τα κατοικίδια, δεν επιτρέπεται να παραμένουν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα με κλειστά παράθυρα, καθώς η θερμοπληξία, μπορεί να επέλθει σε ελάχιστα λεπτά.

Auteco “νοιάζομαι”

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Auteco