Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και το αυτοκίνητο μένει στην θέση του! - Auteco

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2114800220

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και το αυτοκίνητο μένει στην θέση του!

Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και το αυτοκίνητο μένει στην θέση του!

4 + 3 απλές  συμβουλές για την καραντίνα του αυτοκινήτου μας
  1. Πλένουμε το αυτοκίνητο μας και τοποθετούμε κουκούλα εφόσον διαθέτουμε. Η βρωμιά καταστρέφει το χρώμα. Εάν δεν παρκάρουμε σε κλειστό γκαράζ , αναζητάμε σημείο που δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. 

Εάν δεν έχουμε κουκούλα αποφεύγουμε να παρκάρουμε κάτω από φυλλωσιές δέντρων. 1-2 φορές την εβδομάδα ελέγχουμε περιμετρικά την κατάσταση του αυτοκινήτου και καθαρίζουμε τοπικά βρωμιές που πιθανά να καταστρέψουν το χρώμα! 

  1. Βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα παράθυρα , οι πόρτες , το καπό του χώρου του κινητήρα και του χώρου των αποσκευών είναι κλειστά. Εκτός από χειρόφρενο επιλέγουμε την 1η ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων ή στην θέση «P» για τα αυτόματα κιβώτια.
  1. Φουλάρουμε το ρεζερβουάρ καυσίμου. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε μισογεμάτο δοχείο ενδεχομένως να προκαλέσει οξειδώσεις εφόσον η ακινησία ξεπεράσει τις 30-40 ημέρες .
  1. Η πίεση των ελαστικών θα πρέπει να είναι η μέγιστη που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Κάθε 15 ημέρες το  μετακινούμε έτσι ώστε  τα ελαστικά να πατήσουν σε διαφορετικό σημείο. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί αυτό, με μια κιμωλία σημειώνουμε πάνω στα ελαστικά τα σημεία επαφής τους με το οδόστρωμα.

Εάν η ακινησία ξεπεράσει του 1 -2 μήνες  τότε θα πρέπει:

  1. Να αφαιρέσουμε τα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων και να τα τοποθετούμε στο εσωτερικό του οχήματος. Τοποθετούμε προστατευτικά στα μπράτσα των υαλοκαθαριστήρων έτσι ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή και προκαλέσουν φθορά στο παρμπρίζ.
  1. Να αποσυνδέσουμε την μπαταρία. Αφαιρούμε τους πόλους της μπαταρίας αλλά δεν την αφαιρούμε από το όχημα.   
  1. Μία φορά το μήνα βάζουμε σε λειτουργία τον κινητήρα για 2-3 λεπτά με το σύστημα του κλιματισμού ενεργοποιημένο.
Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email