ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και το αυτοκίνητο μένει στην θέση του!

Κορωνοϊος: Μένουμε σπίτι και το αυτοκίνητο μένει στην θέση του!

4 + 3 απλές  συμβουλές για την καραντίνα του αυτοκινήτου μας
 1. Πλένουμε το αυτοκίνητο μας και τοποθετούμε κουκούλα εφόσον διαθέτουμε. Η βρωμιά καταστρέφει το χρώμα. Εάν δεν παρκάρουμε σε κλειστό γκαράζ , αναζητάμε σημείο που δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. 

Εάν δεν έχουμε κουκούλα αποφεύγουμε να παρκάρουμε κάτω από φυλλωσιές δέντρων. 1-2 φορές την εβδομάδα ελέγχουμε περιμετρικά την κατάσταση του αυτοκινήτου και καθαρίζουμε τοπικά βρωμιές που πιθανά να καταστρέψουν το χρώμα! 

 1. Βεβαιωνόμαστε ότι όλα τα παράθυρα , οι πόρτες , το καπό του χώρου του κινητήρα και του χώρου των αποσκευών είναι κλειστά. Εκτός από χειρόφρενο επιλέγουμε την 1η ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων ή στην θέση «P» για τα αυτόματα κιβώτια.
 1. Φουλάρουμε το ρεζερβουάρ καυσίμου. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε μισογεμάτο δοχείο ενδεχομένως να προκαλέσει οξειδώσεις εφόσον η ακινησία ξεπεράσει τις 30-40 ημέρες .
 1. Η πίεση των ελαστικών θα πρέπει να είναι η μέγιστη που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Κάθε 15 ημέρες το  μετακινούμε έτσι ώστε  τα ελαστικά να πατήσουν σε διαφορετικό σημείο. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί αυτό, με μια κιμωλία σημειώνουμε πάνω στα ελαστικά τα σημεία επαφής τους με το οδόστρωμα.

Εάν η ακινησία ξεπεράσει του 1 -2 μήνες  τότε θα πρέπει:

 1. Να αφαιρέσουμε τα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων και να τα τοποθετούμε στο εσωτερικό του οχήματος. Τοποθετούμε προστατευτικά στα μπράτσα των υαλοκαθαριστήρων έτσι ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή και προκαλέσουν φθορά στο παρμπρίζ.
 1. Να αποσυνδέσουμε την μπαταρία. Αφαιρούμε τους πόλους της μπαταρίας αλλά δεν την αφαιρούμε από το όχημα.   
 1. Μία φορά το μήνα βάζουμε σε λειτουργία τον κινητήρα για 2-3 λεπτά με το σύστημα του κλιματισμού ενεργοποιημένο.
Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

 • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
 • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
 • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

 • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
 • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
 • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

 • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!