ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Άρθρα  > 11 νέες υποχρεωτικές απαιτήσεις ασφαλείας από το 2021 για όλα τα οχήματα

11 νέες υποχρεωτικές απαιτήσεις ασφαλείας από το 2021 για όλα τα οχήματα

Με πρόταση της Κομισιόν από το 2021 και μετά, όλα τα καινούρια οχήματα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με επιπλέον συστήματα ασφαλείας.

Στόχος είναι η περαιτέρω μείωση των ατυχημάτων. Σύμφωνα με μελέτες που συνεργαζόμενων με την Κομισιόν φορέων η ύπαρξη των παραπάνω συστημάτων ασφαλείας θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα σοβαρά ατυχήματα και να  «σωθούν»  7.300 ζωές και 39.000 σοβαροί τραυματισμοί  το διάστημα 2021-2030.

Τα πρόσθετα αυτά συστήματα ασφαλείας που θα έχουν υποχρεωτική εφαρμογή  είναι:

 1. Αυτόνομο σύστημα πέδησης (ΑΕΒ). Σύστημα που προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση ή ακόμα και να αναλάβει αυτόματα τον έλεγχο σε επικίνδυνες καταστάσεις.
 2. Σύστημα ανίχνευσης ποσότητας αλκοόλ στον οδηγό. Συσκευή που ανιχνεύει το αλκοόλ στον οδηγό μέσω της ανάλυσης του εκπνεομένου αέρα.
 3. Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού. Σύστημα που εκπέμπει οπτικά και ηχητικά προειδοποιητικά σήματα αν ανιχνεύσει τα χαρακτηριστικά σημάδια  κόπωσης (π.χ ασυνήθιστες κινήσεις του τιμονιού)  ή έλλειψης προσοχής και προτρέπει τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα.
 4. Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας. (Lane Keeping Assist). Σύστημα που ειδοποιεί τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο ξεφεύγει χωρίς εντολή από την πορεία του και έχει περάσει τα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας.
 5. Κάμερα οπισθοπορείας ή σύστημα ανίχνευσης. Σύστημα που είναι υποχρεωτικό σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και υπολογίζεται ότι «σώζει» 95 ανθρώπινες ζωές το χρόνο.
 6. Σύστημα υποστήριξης της ταχύτητας κίνησης του οχήματος. Σύστημα «έξυπνης» ταχύτητας με κάμερες αναγνώρισης κυκλοφοριακών σημάτων. «Συνεργάζεται» με το  cruise control, ρυθμίζοντας αυτόματα την μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση τα όρια ταχύτητας.
 7. Καταγραφέας δεδομένων συμβάντων. Εξοπλισμός όπου καταγράφονται και αποστέλλονται μέσω τηλεματικής πληροφορίες μετά από κάθε σύγκρουση (π.χ τόπος συμβάντος).
 8. Αναβάθμιση των προδιαγραφών προστασίας επιβατών σε πλευρική πρόσκρουση.
 9. Αναβάθμιση των προδιαγραφών των εμπρόσθιων δοκιμών πρόσκρουσης πλήρους πλάτους οχήματος και βελτιωμένες ζώνες ασφαλείας.
 10. Διεύρυνση της ζώνης πρόσκρουσης κεφαλιού για πεζούς και ποδηλάτες και εγκατάσταση κρυστάλλων ασφαλείας.
 11. Σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης απόσπασης προσοχής του οδηγού.

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

 • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
 • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
 • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

 • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
 • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
 • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

 • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!