ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > 4o Athens Rally Sprint

4o Athens Rally Sprint

Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής

 Με 60 συμμετοχές το 4o Athens Rally Sprint!

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα, με τον αριθμό των συμμετεχόντων που ετοιμάζονται για το ραντεβού στον Άγιο Μερκούριο να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός!

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το 4o Athens Rally Sprint, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στην φημισμένη ασφάλτινη Ειδική Διαδρομή «Άγιος Μερκούριος».

 

Η φήμη της διαδρομής που θα διεξαχθεί δύο φορές και η πρόκληση που αυτή αντιπροσωπεύει, αφού πρόκειται για 15 απαιτητικά αγωνιστικά χιλιόμετρα στις παρυφές της Πάρνηθας με κατεύθυνση από τα Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου προς τη Μαλακάσα, αλλά και το γεγονός ότι το 4o Athens Rally Sprint αποτελεί τον 4ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος, όντας ταυτόχρονα ο 5ος γύρος του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, βοήθησαν ώστε το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων να αποτυπωθεί εμπράκτως, μέσω των 60 πληρωμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα.

 

Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα είναι εκείνη των Ιστορικών Αυτοκινήτων, αφού 18 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, με αγωνιστικές κατασκευές που προσφέρουν τη χαρά στους παλαιότερους φίλους των αγώνων ώστε να θυμηθούν και στους νεότερους, ώστε να αποκτήσουν ιδίοις όμμασι εικόνα και ήχο από το ένδοξο παρελθόν του σπορ. Από εκεί και έπειτα, η Κατηγορία C6  που ειδικά στην άσφαλτο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αφού αποτελεί σύμπτυξη των κλάσεων που παλαιότερα γνωρίζαμε ως Ν/2 και Α/5, συγκεντρώνει 14 συμμετοχές που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των θεατών αφού πάντοτε προσφέρουν, μαζί με την κατηγορία C5 που προσέλκυσε 10 πληρώματα στο φετινό Athens Rally Sprint, συγκινήσεις χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις των πληρωμάτων τους, παρά τις φαινομενικά μικρότερες δυνατότητες των αυτοκινήτων. Επιπλέον, η Κατηγορία C3 από την οποία αναμένεται να προκύψουν τα πληρώματα που θα δώσουν τη μάχη για τη νίκη στην Κατηγορία F2 των δικίνητων αυτοκινήτων, θα διαθέτει 8 συμμετοχές στον αγώνα, τη στιγμή που η Κατηγορία C4 προσθέτει ακόμη 7 αυτοκίνητα στη λίστα συμμετεχόντων. Τέλος, στις Κατηγορίες C1 και C2 θα συμμετάσχουν συνολικά 3 πληρώματα, μεταξύ των οποίων αλλά και των κορυφαίων συνδυασμών της F2, αναμένεται να προκύψουν οι μάχες για την τελική επικράτηση σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αχαρνών στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το εγχείρημα της διοργάνωσης του Athens Rally Sprint, αφού άλλωστε το επίκεντρο του αγώνα βρίσκεται εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου, καθώς οι χώροι Εκκίνησης, Τερματισμού και Απονομής θα βρίσκονται στην Πλατεία Θρακομακεδόνων, ενώ το Service Park θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ενδεικτική της αμέριστης συμπαράστασης του Δήμου Αχαρνών, είναι η επιστολή-καλωσόρισμα που απέστειλε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος του αγώνα και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

«Ο Δήμος Αχαρνών αποτελεί έναν φιλόξενο χώρο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διοργάνωση του Athens Rally Sprint είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους δημότες των Αχαρνών και τους επισκέπτες, φίλους του αθλήματος να απολαύσουν από κοντά τα αγωνιστικά πληρώματα σε μια υπέροχη διαδρομή. Η εξαιρετική διοργάνωση του αγώνα από την  Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το Athens Rally Sprint να αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο και να προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των  αγωνιζόμενων και φυσικά των θεατών.«

 

Εκτός όμως από το Δήμο Αχαρνών, ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του αγώνα, έχει και η εταιρεία «Μακρής Α.Ε.» που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα στηρίξει τον αγώνα ως Χορηγός. Ταυτόχρονα, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους κατοίκους του Κατσιμιδίου, της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Σφενδάλης για την στήριξη στον αγώνα, καθώς επίσης και στους  Εθελοντές Μ.Α.Κ.Ι.Π. και τον Όμιλο Φίλων του Δάσους, οι οποίοι θα φροντίσουν για την επίβλεψη και ασφάλεια του περιβάλλοντος κατά μήκος της Ειδικής Διαδρομής. Βέβαια, η διατήρηση του περιβάλλοντος της Ειδικής Διαδρομής στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον αγώνα, είναι υποχρέωση όλων όσοι εμπλέκονται με την οργάνωση, συμμετοχή και παρακολούθηση του 4ου Athens Rally Sprint, αφού η προστασία της φύσης, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Πάρνηθα, ήταν και παραμένει υψίστης σημασίας.

 

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, με τη διεξαγωγή του Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου στον χώρο του Ι. ΚΤΕΟ Auteco (Λεωφόρος Αθηνών 107, ώρα 15:00-19:00), ενώ υπενθυμίζεται πως η Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στις 10:00 από την Πλατεία Θρακομακεδόνων, όπου το πρώτο αυτοκίνητο θα επιστρέψει για τον Τερματισμό, στις 13:36. Το 1ο αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα εκκινήσει την Ειδική Διαδρομή στις 10:23, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές 90 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή στις 08:53. Ραντεβού στον αγαπημένο Άγιο Μερκούριο!

 

Επικοινωνία με τον Τύπο για το 4ο Athens Rally Sprint:

Νώντας Δουζίνας

Τηλέφωνο: 6972 297443

E-mail: [email protected]

 

 

4AthensRallySprint_Afisa

 

4AthensRallySprint_Map


Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
  • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
  • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
  • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

  • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!