ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > auteco: ΚΤΕΟ και Ασφάλιση αυτοκινήτου πάνε μαζί! (20/12/10)

auteco: ΚΤΕΟ και Ασφάλιση αυτοκινήτου πάνε μαζί! (20/12/10)

Τροποποιήσεις και αλλαγές στην νομοθεσία που αφορά τα ΚΤΕΟ, την Οδική Ασφάλεια και την προστασία του Περιβάλλοντος, φέρνει ο νόμος 3897/2010 του οποίου οι ρυθμίσεις έχουν εφαρμογή από την 10/12/2010.

Στις σημαντικότερες αλλαγές που αναφέρονται είναι:logo200

  1. Το δελτίο ΚΤΕΟ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση ασφαλιστήριου συμβολαίου. Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, όσα οχήματα δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση τους για έλεγχο ΚΤΕΟ, δεν θα μπορούν να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους.
  2. ΚΤΕΟ = Κάρτα Καυσαερίων για την διάρκεια της Κάρτας. Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία για τα οχήματα που περνάνε από έλεγχο ΚΤΕΟ που περιλαμβάνει έλεγχο καυσαερίων, το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου επέχει θέση Κάρτας Καυσαερίων με χρονική ισχύ ίση με αυτή της κάρτας.
  3. Έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) και Κάρτας Ελέγχου Θορύβου (ΚΕΘ) για όλα τα δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα. Στον ίδιο νόμο ορίζεται η έκδοση ΚΕΚ και ΚΕΘ για όλα τα μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και τρίκυκλα. Οι προϋποθέσεις, ο τρόπος ελέγχου καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αναμένονται με νέες Υπουργικές αποφάσεις.
  4. Αυστηρότερες ποινές για τον εκπρόθεσμο έλεγχο ΚΤΕΟ. Ορίζονται πλέον νέα παράβολα υπέρ Δημοσίου για όσα οχήματα ελέγχονται εκπρόθεσμα (καθυστερημένα) από ΚΤΕΟ. Το ποσό του παραβόλου μπορεί να φτάσει έως και το 200% του τέλους που ορίζεται για την κάθε κατηγορία οχήματος ανάλογα με το μέγεθος της χρονικής καθυστέρησης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε 6 μήνες και αναμένονται Υπουργικές αποφάσεις που θα ορίζουν τα χρηματικά ποσά της ποινής για κάθε κατηγορία οχήματος.

Καλέστε τώρα στο 18166, κλείστε ραντεβού για ΚΤΕΟ στην auteco και ξενοιάστε από πρόστιμα και ελέγχους που ορίζει η νέα Νομοθεσία.

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Επιστρέφουμε υπεύθυνα!!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΟΠΩΣ 

  • ΤΗΡΕΙΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ( ΟΥΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ. 
  • ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ

 Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία!

 

  Aναφορικά με την παράταση υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου σας ενημερώνουμε ότι  Παρατείνεται κατά εβδομήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) , καθώς και των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-
2020 έως και τη Δευτέρα 17-01-2021

Όλα τα νεότερα θα αναρτώνται  στο επίσημο site της auteco  www.auteco.gr καθώς και στα social media Facebook: AutecoKTEO, Instagram: @autecokteo.