ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Άρθρα  > Έκθεση για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη 2017

Έκθεση για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη 2017

Στις αρχές Απριλίου η Κομισιόν δημοσίευσε ετήσια έκθεση «ROAD SAFETY IN THE EUROPEAN UNION» σχετικά με την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη για το 2017 .

Στην έκθεση εκτός των άλλων παρουσιάζονται οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε
Η ευχάριστη είδηση για την Ελλάδα είναι ότι καταγράφεται εντυπωσιακή βελτίωση στην μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2010 οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα έχουν μειωθεί κατά 41%.

Η δυσάρεστη είδηση είναι ότι παρά την ομολογουμένως εντυπωσιακή μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων η χώρα μας με 69 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά πάνω από των ευρωπαϊκό μέσο όρο που ανέρχεται σε 49 θανάτους ανά 1 εκ. κατοίκους.

Ένα άλλο επίσης ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι ότι μόλις το 8% των θανατηφόρων ατυχημάτων λαμβάνουν χώρα στους αυτοκινητόδρομους. Το 37% συμβαίνει σε αστικές περιοχές ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συμβαίνει σε περιφερειακό- επαρχιακό δίκτυο.

Γι’ αυτό λοιπόν:

  • Φοράμε την ζώνη ασφάλειας ακόμα και όταν κινούμαστε μέσα στην πόλη με μικρές ταχύτητες και για μικρές αποστάσεις
  • Φοράμε πάντα το κράνος και στολή προστασίας (για τους δικυκλιστές)
  • Τα παιδιά κάθονται πάντα στο πίσω κάθισμα, είναι σωστά δεμένα και χρησιμοποιούν καθίσματα ανάλογα με το ύψος τους και το βάρος τους
  • Τηρούμε αυστηρά τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας
  • Ελέγχουμε την λειτουργική κατάσταση του οχήματος μας.

 

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Επιστρέφουμε υπεύθυνα!!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΝΑΜΟΝΕΣ ΟΠΩΣ 

  • ΤΗΡΕΙΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ( ΟΥΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ. 
  • ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΚΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ

 Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία!

 

  Aναφορικά με την παράταση υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου σας ενημερώνουμε ότι  Παρατείνεται κατά εβδομήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) , καθώς και των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-
2020 έως και τη Δευτέρα 17-01-2021

Όλα τα νεότερα θα αναρτώνται  στο επίσημο site της auteco  www.auteco.gr καθώς και στα social media Facebook: AutecoKTEO, Instagram: @autecokteo.