ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Ενημερώσου και πλήρωσε το μισό…..

Ενημερώσου και πλήρωσε το μισό…..

Σύμφωνα με το άρθρο 18Α » Εκπρόθεσμος τεχνικός Έλεγχος πέραν των έξι (6) μηνών» του ν. 4336/2015 (ΦΕΚ 94Α),

που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 14.08.2015, δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους των οχημάτων που είναι εκπρόθεσμα για διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών να προσέλθουν για έλεγχο ΚΤΕΟ με 50% έκπτωση στο πρόστιμο εκπροθέσμου ελέγχου (παράβολο υπέρ δημοσίου).

Παράδειγμα:

Σε επιβατικό όχημα που είναι εκπρόθεσμο περισσότερο από έξι (6) μήνες, θα επιβληθεί πρόστιμο 33€ αντί για 65€ που ισχύει πριν την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. Οι ίδιες εκπτώσεις ισχύουν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων.

Οι εκπτώσεις θα ισχύουν έως τις 30-11-2015. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας, το πρόστιμο εκπροθέσμου ελέγχου θα επανέλθει στα επίπεδα που ίσχυαν πριν την ψήφιση του νόμου. Για παράδειγμα, στα 65 € για τα επιβατικά οχήματα.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια διάταξη και εφόσον ο έλεγχος δεν διενεργηθεί έως την 31-12-2015, προβλέπεται η επιβολή προστίμου 150€. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται αυτόματα στην εφορία. Η διαδικασία αυτόματης επιβολής του προστίμου των 150€, αναμένεται να επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο για όλα οχήματα που είναι εκπρόθεσμα πέραν των έξι (6) μηνών.

Για την αποφυγή συνωστισμού στα ΚΤΕΟ της χώρας, το ορίστηκαν τρεις (3) καταληκτικές ημερομηνίες. Μέσα σε αυτές θα πρέπει να διενεργηθεί ο τεχνικός έλεγχος των εν λόγω οχημάτων. Έτσι οι ιδιοκτήτες θα επωφεληθούν της καταβολής του μειωμένου τέλους κατά 50%.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

α. Η 30-09-2015 για τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εκπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου παρήλθε έως τις 30-06-2014

β. Η 31-10-2015 για τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εκπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου παρήλθε από 01-07-2014 έως τις 31-12-2014

γ. Η 30-11-2015 για τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εκπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου παρήλθε ή θα παρέλθει από 01-01-2015 έως και τις 14-09-2015

Διαβάστε τον σχετικό νόμο εδώ

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΤΕΟ

Η Auteco λαμβάνοντας έως σήμερα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης έναντι της εξάπλωσης του COVID-19, ενημερώνει ότι στα πλαίσια της δεύτερης υποχρεωτικής προσωρινής αναστολής λειτουργίας όλων των ΚΤΕΟ για το χρονικό διάστημα από 7/11 - 30/11/20, οι σταθμοί της εταιρίας θα παραμείνουν κλειστοί, σε μια συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της διασποράς του ιού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ελληνικής πολιτείας.

Σε αυτά τα πλαίσια υπάρχει μέριμνα άμεσης και αδιάκοπης επικοινωνίας ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες οχημάτων, ή όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, να ενημερώνονται καλώντας στο τηλεφωνικό μας κέντρο σχετικά με τις προβλεπόμενες απαραίτητες ενέργειες.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί κανονικά σε 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθ’ όλη την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σταθμών μας.

Όλα τα νεότερα αναφορικά με την παράταση υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου, καθώς και οτιδήποτε αφορά στην εν λόγω αναστολή, θα αναρτώνται  στο επίσημο site της auteco  www.auteco.gr καθώς και στα social media Facebook: AutecoKTEO, Instagram: @autecokteo.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρώτιστο μέλημα όλων είναι η εξασφάλιση της υγείας, τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και των λοιπών συνανθρώπων μας, με ατομική ευθύνη και πειθαρχία.

Auteco “νοιάζομαι

Aναφορικά με την παράταση υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου σας ενημερώνουμε ότι  Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) , καθώς και των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από το Σάββατο 31-10-
2020 
έως και τη Δευτέρα 30-11-2020

Όλα τα νεότερα θα αναρτώνται  στο επίσημο site της auteco  www.auteco.gr καθώς και στα social media FacebookAutecoKTEO, Instagram: @autecokteo.