Έρχεται η ηλεκτρονική διασταύρωση με πρόστιμα για όσους αμελούν τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ του οχήματός τους - Auteco

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2114800220

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Έρχεται η ηλεκτρονική διασταύρωση με πρόστιμα για όσους αμελούν τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ του οχήματός τους

Έρχεται η ηλεκτρονική διασταύρωση με πρόστιμα για όσους αμελούν τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ του οχήματός τους

Νέα δεδομένα έρχεται να φέρει η ηλεκτρονική υπηρεσία «My auto» που εγκαινιάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με νομοσχέδιο που έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στο εξής όσοι κινούν το όχημά τους χωρίς ΚΤΕΟ, ασφάλεια, καθώς και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, θα ταυτοποιούνται αυτόματα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, γεγονός το οποίο θα επιφέρει και τα αντίστοιχα πρόστιμα στους αμελείς οδηγούς.

Υπολογίζεται έως σήμερα ότι πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων απέχουν από την υποχρεωτική διαδικασία ελέγχου ΚΤΕΟ, συστηματικά από το 2007, κάτι το οποίο έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στην οδική ασφάλεια και το περιβάλλον όσο και στην εθνική οικονομία συνεπεία τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σωστός τεχνικός έλεγχος ΚΤΕΟ που διενεργείται στα ΚΤΕΟ της auteco, αποτελεί μία σημαντική διαδικασία εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα που προάγουν ζητήματα οδικής ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης πόρων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, μετατρέποντας έτσι έναν τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ σε κίνηση υπευθυνότητας και πρόληψης. Περιβάλλον, υγεία, οδική ασφάλεια, σωστή οδηγική συμπεριφορά, οικονομία, άνθρωπος και κοινωνική προοπτική είναι οι αξίες πάνω στις οποίες  σχεδιάζουμε και ενεργούμε, με γνώμονα την διατήρηση των κοινωνικών αυτών αγαθών. auteco «νοιάζομαι»

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email