ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ

Top
 

Φιλοσοφία Auteco

Auteco > Φιλοσοφία Auteco

Οδηγώ με Ασφάλεια

Κανόνες ασφαλούς οδήγησης

Με την είσοδο στο όχημά μας «αδειάζουμε» τις σκέψεις μας και βγάζουμε από το μυαλό μας οτιδήποτε μας απασχολεί. Η ασφάλεια των φίλων, της οικογένειας και των συνεργατών έχει άμεση προτεραιότητα, οπότε παίρνουμε μια βαθιά αναπνοή, χαλαρώνουμε, βάζουμε τη ζώνη και συγκεντρωνόμαστε στην οδήγηση.

Αν οδηγούμε μοτοσυκλέτα θα πρέπει πάντα να φοράμε το κράνος και να είμαστε ντυμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, μπουφάν κλπ). Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τους συνεπιβάτες.

Αν έχουμε μεγάλο ταξίδι, προγραμματίζουμε τη διαδρομή που θα κάνουμε, ώστε να μπορούμε να ξεκουραστούμε με στάσεις. Βεβαιωνόμαστε πως είμαστε κατάλληλα εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα (ρεζέρβα, γρύλο, αλυσίδες, φαρμακείο, κλπ).

Ελέγχουμε τα λάστιχα ώστε να έχουν τον αντίστοιχο αέρα με το φορτίο μας για την κάθε διαδρομή.

Ελέγχουμε τα φώτα, ώστε να λειτουργούν σωστά και να είναι ρυθμισμένα στο σωστό ύψος ανάλογα με το φορτίο μας. Βεβαιωνόμαστε πως η βενζίνη, το νερό και τα λάδια επαρκούν.

Αποφεύγουμε την οδήγηση, όταν αναμένονται επιδεινωμένα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, χιόνια, δυνατοί άνεμοι, ομίχλη, κλπ). Όταν μας βρίσκει κακοκαιρία στο δρόμο, κάνουμε στάση ώσπου να βελτιωθεί ο καιρός.

Θυμόμαστε πως οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα.

Αποφεύγουμε την αλλαγή λωρίδας χωρίς λόγο. Πάντα χρησιμοποιούμε το φλας, για να προσπεράσουμε ή να αλλάξουμε λωρίδα, εφόσον έχουμε ελέγξει πως ο δρόμος είναι ελεύθερος. Ποτέ δεν οδηγούμε αργά, όταν εισερχόμαστε σε λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Υπολογίζουμε σωστά τις προσπεράσεις.

Προσέχουμε τους ασυνείδητους οδηγούς και προσπαθούμε να τους αποφεύγουμε.

Τηρούμε αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και δεν «κολλάμε» επικίνδυνα πίσω τους.

Δεν οδηγούμε ποτέ, όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ή άλλες χημικές ουσίες, και αποφεύγουμε να οδηγούμε κουρασμένοι ή εκνευρισμένοι.

Είμαστε συγκεντρωμένοι στην οδήγηση και μόνο. Κάνουμε στάση, για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, να διαβάσουμε το χάρτη, να καπνίσουμε ή να γευματίσουμε. Μια απροσεξία μπορεί να στοιχίσει ζωές.

Ελέγχω το Όχημά μου

Στην Auteco ο έλεγχος είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τον αυτοκινητιστή και παράλληλα μια ενέργεια απαραίτητη για την εξασφάλιση της ασφάλειας του ίδιου και των συνεπιβατών του. Γι’ αυτό στο ΙΚΤΕΟ της Auteco τηρούμε αδιάβλητες διαδικασίες και αυστηρούς εσωτερικούς έλεγχους. Το δελτίο που εκδίδουμε είναι ισότιμο με το κρατικό και σας καλύπτει απέναντι στο νόμο. Οι 5 αυτόματες γραμμές διεξαγωγής ελέγχων του κάθε σταθμού λειτουργούν με εξειδικευμένο και πιστοποιημένο τεχνικό προσωπικό που φροντίζει, ώστε τα οχήματα να είναι πραγματικά ασφαλή.

Ελέγχω το οχημά μου στην Auteco

Εκούσιος έλεγχος

Μπορείτε να επισκεφτείτε την Auteco, για να ελέγξετε την κατάσταση του οχήματός σας (ανεξάρτητα από τον περιοδικό έλεγχο), ώστε να μπορείτε να νιώθετε ασφάλεια και σιγουριά στις μετακινήσεις σας:

 • Ύστερα από σοβαρές επισκευές του οχήματός σας.
 • Όταν πρόκειται να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις και δύσκολες διαδρομές.
 • Πριν από την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος

Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν ασφαλή λειτουργία του οχήματος σας.

Ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων είναι υποχρεωτικός για όλα τα οχήματα.

 

 • Τα νέα οχήματα ελέγχονται, όταν συμπληρώνουν τέσσερα (4) έτη από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας τους.
 • Έκτοτε όλα τα οχήματα χρειάζεται να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περιοδικά ανά δύο (2) χρόνια με ανώτερο περιθώριο καθυστέρησης τη μια εβδομάδα.
 • Τα επιβατικά δημόσιας χρήσης και εκπαιδευτικά οχήματα ελέγχονται περιοδικά ανά έτος.

Προστατεύω τη Ζωή και το Περιβάλλον

Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε, ώστε με την οδική μας συμπεριφορά να προστατεύουμε τη ζωή και το περιβάλλον. Εδώ είναι μερικοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι, για να το πετύχουμε.

Τηρούμε τον Κ.Ο.Κ.

Τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα μας συμβαίνουν, διότι δεν τηρείται ο Κ.Ο.Κ. Οι παραβάσεις κοστίζουν ζωές.

Οδηγούμε σε χαμηλότερες στροφές.

Η οδήγηση σε χαμηλές στροφές με τη σωστή αλλαγή ταχυτήτων έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση των μηχανικών βλαβών του αυτοκινήτου, την εκπομπή λιγότερων ρύπων και την κατανάλωση λιγότερων καυσίμων.

Αποφεύγουμε τις συχνές αλλαγές ταχυτήτων και τα απότομα φρεναρίσματα.

Οι μηχανές τελευταίας τεχνολογίας είναι ρυθμισμένες, ώστε οι κινητήρες να λειτουργούν και σε χαμηλές στροφές χωρίς πρόβλημα. Οι γρήγορες επιταχύνσεις και τα απότομα φρεναρίσματα έχουν ως αποτέλεσμα τη φθορά του οχήματος, τη χρήση περισσότερων καυσίμων, ενώ το περιβάλλον επιβαρύνεται πολύ περισσότερο.

Χρησιμοποιούμε το cruise control και διατηρούμε σταθερή ταχύτητα.

Η σταθερή ταχύτητα επιβαρύνει λιγότερο τη μηχανή του οχήματος και εξασφαλίζει ένα ασφαλέστερο ταξίδι με λιγότερη κατανάλωση καυσίμων και εκπομπές ρύπων.

Μοιραζόμαστε το όχημά μας με άλλους που κάνουν την ίδια διαδρομή.

Όταν μοιραζόμαστε το όχημά μας με συναδέλφους και φίλους που θα έκαναν την ίδια διαδρομή με το δικό τους αυτοκίνητο, συμβάλλουμε άμεσα στη μείωση της κίνησης στους δρόμους και επιβαρύνουμε το περιβάλλον λιγότερο.

Αποφεύγουμε να παίρνουμε το αυτοκίνητο, αν μπορούμε να περπατήσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Λεωφορείο, Μετρό, Τραμ κλπ).

Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία αλλά και στην τσέπη, όταν δε χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο. Παράλληλα δε μολύνουμε το περιβάλλον.

Αποφεύγουμε την κυκλοφορία σε ώρες αιχμής.

Οι δρόμοι μποτιλιάρουν τις ώρες αιχμής προκαλώντας εκνευρισμό στους οδηγούς και ηχορύπανση. Οι εκπομπές ρύπων είναι αυξημένες. Γι΄αυτό, όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη μετακίνηση τις ώρες αιχμής τουλάχιστον, σβήνουμε τη μηχανή, όταν είμαστε σταματημένοι για πολλή ώρα και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε την κόρνα.

Αποφεύγουμε να ανοίγουμε τα παράθυρα, όταν οδηγούμε με μεγάλη ταχύτητα.

Όταν αναπτύσσουμε μεγάλη ταχύτητα, τα ανοιχτά παράθυρα εμποδίζουν την κίνηση του οχήματός μας καθώς επηρεάζουν αρνητικά τον αεροδυναμικό συντελεστή του, και οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να μας βγάλουν εκτός πορείας. Παράλληλα, το κόστος αυξάνεται διότι καταναλώνουμε περισσότερα καύσιμα.

Pet-friendly KTEO

Ποιος είπε ότι οι πιστοί μας φίλοι δεν έχουν χώρο στο ΚΤΕΟ;

Ελάτε σήμερα στην Auteco και απολαύστε μια μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης, για εσάς και το όχημά σας, αλλά και ένα υπέροχο pet corner έτοιμο να φιλοξενήσει το κατοικίδιό σας.

Pet-friendly KTEO ``Auteco νοιάζομαι``

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

 • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
 • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
 • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

 • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
 • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
 • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

 • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!