ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Άρθρα  > H ΒΜW θα αποκτήσει κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης

H ΒΜW θα αποκτήσει κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης

Πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ σκοπεύει να επενδύσει ο βαυαρικός όμιλος στη δημιουργία ενός νέου κέντρου τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πηγή: www.in.gr

Το κέντρο θα δημιουργηθεί έξω από το Μόναχο και θα αφιερωθεί στην έρευνα και εξέλιξη των εφαρμογών που άπτονται της παραγωγής τρισδιάστατων υλικών, προϊόντων εκτύπωσης.

Το νέο κέντρο που προς το παρόν συνοδεύεται από την ονομασία Additive Manufacturing Campus, θα επιφορτιστεί αρχικά με την έρευνα και την εξέλιξη μεθόδων και διαδικασιών με σκοπό να αξιοποιηθούν στην μαζική κατασκευή εκτυπωμένων εξαρτημάτων τόσο από πλαστικό όσο και από μέταλλο και στη συνέχεια, με την ευρεία παραγωγή και τις δοκιμές των εξαρτημάτων που θα κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την τρισδιάστατη εκτύπωση εξαρτημάτων καθώς μεταξύ των υπόλοιπων τίτλων της, κατέχει και αυτόν της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας που αξιοποίησε την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε μοντέλο παραγωγής. Ο λόγος φυσικά για το i8 Roadster το οποίο σύμφωνα με τους Βαυαρούς διαθέτει κάμποσες χιλιάδες εξαρτήματα τα οποία προέκυψαν με την μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Παράλληλα με το προφανές όφελος που θα προκύψει σε επίπεδο κόστους όταν γίνει εφικτή η μαζική παραγωγή των εκτυπωμένων εξαρτημάτων, ο νέος αυτός τομέας εξέλιξης αναμένεται να επιφέρει δραστικές αλλαγές και σε ό,τι αφορά τα επίπεδα εξατομίκευσης των αυτοκινήτων καθιστώντας πολύ ευκολότερη την κατασκευή «μοναδικών» λεπτομερειών για κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που πωλούνται.

«Μπορούμε, στο μέλλον να φανταστούμε την πλήρη ενσωμάτωση των τρισδιάστατων εκτυπωτών στη διαδικασία παραγωγής καθώς και τις δυνατότητες που αυτή η νέα διαδικασία μπορεί να προσφέρει σε ό,τι αφορά την παραμετροποίηση τις περιορισμένες και τις ειδικές εκδόσεις, υπό την αίρεση ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα έχει εξελιχθεί σε βαθμό που θα είναι οικονομικά βιώσιμη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Jens Ertel ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής του νέου κέντρου εξέλιξης.

Αν και επί του παρόντος η βαυαρική φίρμα δεν δημοσιοποιεί το χρονοδιάγραμμα του νέου κέντρου έρευνας και εξέλιξης με αντικείμενο τα εκτυπωμένα υλικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW έχει ήδη από το 2017 προχωρήσει σε συνεργασίες σχετικά με τον νέο αυτό τομέα βιομηχανικής παραγωγής, πραγματοποιώντας επενδύσεις στην νεοφυή εταιρεία Desktop Metal, με την οποία θα συνεργαστεί εκ νέου για το «δικό της» κέντρο παραγωγής προϊόντων τρισδιάστατης εκτύπωσης.

 

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
  • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
  • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
  • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

  • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!