ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Άρθρα  > Μισή ώρα στα ΚΤΕΟ καταλαβαίνεις γιατί «σάπισε» η Ελλάδα

Μισή ώρα στα ΚΤΕΟ καταλαβαίνεις γιατί «σάπισε» η Ελλάδα

Ανοιξιάτικο πρωινό σε κάποιο ΚΤΕΟ κάπου στην Αττική.

Πήγα το «σαραβαλάκι» μου, που αγαπάω πολύ και δεν θέλω να αποχωριστώ παρ ότι είναι πλέον 14 ετών (αν και κανείς δεν το πιστεύει γιατί το προσέχω πολύ) για τον διετή έλεγχο.

Πηγαίνω στο ίδιο ΚΤΕΟ όλα αυτά τα χρόνια γιατί οι εργαζόμενοι είναι έμφυτα ευγενικοί. Από τις κοπέλες στην εξυπηρέτηση στα γκισέ μέχρι τους μηχανικούς ελεγκτές που σε κατατοπίζουν πλήρως για το τι διαπίστωσαν.

Αυτή τη φορά η περίπου μισή ώρα που περίμενα ήταν πραγματική εμπειρία ζωής. Από τους 7-8 ιδιοκτήτες ΙΧ που προηγήθηκαν και πήγαν να ενημερωθούν και να υπογράψουν, οι μισοί «κόπηκαν» για απίστευτες βλάβες ή ελλείψεις στο αυτοκινητό τους.

Διαβάστε αυτό παρακαλώ. Η πιο κραυγαλέα περίπτωση ήταν ενός ηλικιωμένου (απορώ πώς έφτασε μέχρι στα ΚΤΕΟ) ο οποίος «οδηγούσε» ένα δολοφονικό όπλο. Το οδηγούσε σε εισαγωγικά γιατί – δεν είμαι γιατρός – αλλά η κατάσταση της υγείας του σε πολλαπλά «μέτωπα» σίγουρα δεν επέτρεπε να οδηγεί. Και λυπάμαι πού το έγραψα, αλλά αυτός ο γέροντας είναι δίπλα μας, πίσω μας, μπροστά μας στον δρόμο.

Κι αν η εκτίμησή μου για την ικανότητά του να οδηγεί είναι λαθεμένη, ο ειδικός μηχανικός του είπε επί λέξει. «Παρακαλώ κύριε θέλετε να καλέσετε ένα ταξί ή κάποιον συγγενή σας να γυρίσετε σπίτι; Το όχημα αυτό είναι αδύνατον να πάρει έγκριση. Πρέπει να έρθετε ξανά για έλεγχο μετά από είκοσι ημέρες, αφού το πάτε στο συνεργείο. Το τιμόνι είναι διαλυμένο (η κρεμαριέρα). οι πίσω τροχοί δεν έχουν καν φρένα, θέλει ευθυγράμμιση, τα λάστιχα θα «σκάσουν» από μέρα σε μέρα κλπ.» Δεν τα γράφω όλα γιατί δεν έχει νόημα…

Ο ηλικιωμένος αντί να συμμορφωθεί, «επιτέθηκε» στον μηχανικό υποστηρίζοντας ότι κάνει λάθος και το αυτοκίνητο είναι «μιά χαρά! Και έφυγε σαν κύριος.

Τρέμω στην ιδέα ποιός βρέθηκε στον δρόμο του. Και με πιάνει πανικός στη σκέψη πόσοι σαν αυτόν τον κύριο κυκλοφορούν με τέτοιες καρμανιόλες χωρίς να έχουν καν περάσει ΚΤΕΟ. Τουλάχιστον να ξέρουν τι οδηγούν και να αποφασίσουν αν πρέπει να εξακολουθήσουν να το κάνουν…

Αλλά είπαμε. Πρώτα πτωχεύσαμε ως κοινωνία και μετά οικονομικά. Μη μου πει κανείς ότι φταίνε τα μνημόνια, οι τρόικες και η Μέρκελ που δεκάδες χιλιάδες σάπια οχήματα με απειλούν καθημερινά. Δέχομαι ότι φταίνε τα μνημόνια που οι οδηγοί τους δεν έχουν χρήματα να τα επισκευάσουν (τουλάχιστον για τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας), αλλά πώς να δεχτώ ότι συνειδητά τα κυκλοφορούν στους δρόμους;

Για σκεφτείτε το λίγο πριν αναθεματίσετε τον υπογράφοντα. Λυπάμαι πολύ, πραγματικά, που κάποιος δεν έχει χρήματα να φτιάξει τα φρένα του. Αλλά γιατί να τον λυπηθώ που κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους και ίσως αύριο είναι ο δολοφόνος μου. Γιατί πρόκειται περί εν δυνάμει δολοφόνου. Έτσι δεν είναι;

 

Από Αργύρης Κωστάκης

πηγή aixmi.gr

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
  • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
  • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
  • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

  • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!