ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ 10.20.30 ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑ

Πως θα προμηθευτείτε παράβολο Δημοσίου

Το ηλεκτρονικό παράβολο (e-Παράβολο) είναι μια νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) με στόχο  να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την έκδοση και χρήση παραβόλων υπέρ δημοσίου, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους Φορείς του.

Βασικός σκοπός του ηλεκτρονικού παραβόλου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση μετακινήσεων και της γραφειοκρατίας έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να προμηθεύεται το παράβολό που χρειάζεται μόνος του, με απλές διαδικασίες, από το γραφείο ή το σπίτι.

Σε όλους τους εκπρόθεσμους ελέγχους ΚΤΕΟ επιβάλλεται σύμφωνα με τη νομοθεσία παράβολο καθυστέρησης, ανάλογα με το είδος οχήματος και το χρόνο καθυστέρησης. Από 1η Αυγούστου 2015 το ηλεκτρονικό παράβολο έχει υποχρεωτική εφαρμογή μεταξύ άλλων και στα παράβολα εκπροθέσμου τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ.

Στην auteco δημιουργήσαμε έναν πολύ φιλικό και χρηστικό οδηγό, το περιεχόμενο του οποίου προέρχεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε  να ενημερωθείτε για το ύψος του παραβόλου που αφορά στον έλεγχο του οχήματος σας, να το εκδώσετε μόνοι σας από το σπίτι ή το γραφείο δίχως διαμεσολάβηση τρίτων, να πληρώσετε ηλεκτρονικά, ή σε ένα κατάστημα τραπέζης ή στα ΕΛΤΑ την αντίστοιχη αξία και να προσκομίσετε εν συνεχεία το ηλεκτρονικό παράβολο (e-Παράβολο) έναν από τους σταθμούς ΚΤΕΟ της εταιρίας μας χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Ωστόσο, η auteco, πάντα πρωτοπόρος στο χώρο των ΚΤΕΟ, είναι η πρώτη εταιρία ΚΤΕΟ στην Ελλάδα που εφάρμοσε και ανέπτυξε υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε προμηθευτεί το ηλεκτρονικό σας παράβολο, η όλη διαδικασία δέσμευσης – έκδοσης – πληρωμής δύναται να πραγματοποιηθεί στην γραμματεία των σταθμών μας με ένα ελάχιστο διαχειριστικό κόστος αξίας τριών (3)€.

BHMA 1

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr

1

BHMA 2

Επιλέξτε e-Παράβολο στο Υπηρεσίες προς πολίτες

2

BHMA 3

Καταχωρήστε «όνομα χρήστη» και «κωδικό πρόσβασης»

3

BHMA 4

Πατήστε «Χορήγηση παραβόλου»

 4

BHMA 5

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

5

 1. Στο πεδίο 6
 2. Επιλέξτε το «ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ/ Εκπρόθεσμος έλεγχ. Δημ. & Ιδ. ΚΤΕΟ »  

 3. Στο πεδίο 7 επιλέξτε την κατηγορία του παραβόλου (π.χ εκπρόθεσμος αρχ. Έλεγχος 30ημ. έως 6 μήνες). Για την σωστή επιλογή του πρόσθετου ειδικού τέλους συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα
 4. ΤΕΛΗ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
  α/α Κατηγορία οχήματος Εκπρόθεσμος έως 30 ημέρες Εκπρόθεσμος από 30ημ. έως 6μήνες. Εκπρόθεσμος πέραν των 6 μηνών
  1. Επιβατικά οχήματα
  1α. Ιδιωτικής Χρήσης (πλην εκπαιδευτικών) 16,00€ 33,00€ 65,00€
  1β. Δημοσίας Χρήσης (ΤΑΞΙ) 15,00€ 31,00€ 62,00€
  1γ. Ιδιωτικής Χρήσης Εκπαιδευτικά 15,00€ 31,00€ 62,00€
  2. Φορτηγά με μικτό βάρος που δεν υπερβαίνει τους 3,5 τόνους 20,00€ 39,00€ 78,00€
  3. Μοτοσικλέτες 10,00€ 20,00€ 41,00€

   

  Ως ημερομηνία έναρξης του υπολογισμού των εκπροθέσμων τεχνικών ελέγχων λαμβάνεται η 8η ημέρα μετά από:

  α. την αναγραφόμενη στην άδεια κυκλοφορίας ημερομηνία 1ης ταξινόμησης (για τους αρχικούς ελέγχους/οχήματα που ελέγχονται για 1η φορά σε ΚΤΕΟ)

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Σε όχημα με ημερομηνία 1ης αδείας ταξινόμησης την 7η/9/2011 λαμβάνουμε ως ημερομηνία υπολογισμού την 15η/9/2015

  ή

  β. την αναγραφόμενη στο προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (για τους περιοδικούς τεχνικούς ελέγχους/ οχήματα που έχουν “περάσει” ΚΤΕΟ τα προηγούμενα χρόνια)

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Σε όχημα με ημερομηνία λήξης του προηγούμενου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου την 7η/9/2013 λαμβάνουμε ως ημερομηνία υπολογισμού την 15η/9/2015.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ!: Για τους εκπρόθεσμους τεχνικούς ελέγχους πέραν των έξι (6) μηνών και ως την 31η Δεκεμβρίου 2015 δείτε τον ν.4336/2015  

   

 5. Στο πεδίο 8 επιλέξτε τον τύπο του οχήματος. Το ποσό του παραβόλου εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη
 6. Α.Φ.Μ. Συμπληρώστε το ΑΦΜ του κατόχου του οχήματος (αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας)
 7. Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο: Συμπληρώστε τα στοιχεία σας.
 8. Μητρώνυμο: Είναι υποχρεωτικό αν δεν συμπληρωθεί το ΑΦΜ
 9. Λογαριασμός Τράπεζας: Χρειάζεται σε περίπτωση μη χρήσης του παραβόλου και επιστροφής των χρημάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να είναι σε μορφή IBAN
 10. Ημερομηνία Γέννησης: Δεν είναι υποχρεωτικό πεδίο
 11. Πρόσθετα Στοιχεία/Αριθμός Κυκλοφορίας Οχήματος: Συμπληρώστε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματός σας.

Πληκτρολογήστε τους αριθμούς που βλέπετε στο πεδίο και πατήστε Υποβολή Αιτήματος

 9

BHMA 6

Αφού επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του παραβόλου, εκτυπώνετε το ηλεκτρονικό παράβολο και διενεργείτε τη πληρωμή του.

Η πληρωμή του παραβόλου πραγματοποιείται:

 • σε οποιαδήποτε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ με τον «κωδικό παραβόλου» (σε καταστήματα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα)
 • Με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας Ελληνικών τραπεζών μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr)

(αν είστε πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, δηλαδή έχετε λογαριασμό για να υποβάλλετε , π.χ τη φορολογική σας δήλωση)

ΒΗΜΑ 7

Προσκομίστε το ηλεκτρονικό παράβολο με την ένδειξη «πληρωμένο» στην γραμματεία του σταθμού μας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

α. Το e-paravolo χρησιμοποιείται μόνο μια φορά για το σκοπό που έχει εκδοθεί. μετά την χρήση του “δεσμεύεται” από τους υπαλλήλους του ΙΚΤΕΟ και δεν είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση του.

β. Για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) πρέπει να είστε πιστοποιημένος χρήστης δηλαδή θα πρέπει να έχετε username και password για το taxisnet. Είναι οι ίδιοι κωδικοί που χρησιμοποιείτε για την υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης.

γ. Συμπληρώστε τον αριθμό IBAN του λογαριασμού σας. Απαιτείται για την περίπτωση που λόγω λάθους απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων του παραβόλου.

δ. Βεβαιωθείτε για το είδος του παραβόλου και του ποσού που εμφανίζεται στην οθόνη.

ε. Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος μετά την έκδοσή του ηλεκτρονικού παραβόλου αλλά πριν την πληρωμή του, η διαδικασία μπορεί να διακοπεί χωρίς καμία επιβάρυνση. Το παράβολο διαγράφεται 1 μήνα μετά την έκδοση του.

στ. Αν διαπιστώσετε λάθος μετά την πληρωμή του παραβόλου ή/και την δέσμευση του από το φορέα τότε επισκεφτείτε το link https://www1.gsis.gr/sgsisapps/eparavolo/public/refundinfo.htm και ενημερωθείτε για την διαδικασία επιστροφής χρημάτων.

ζ. Για ζητήματα τεχνικής υποστήριξης του ηλεκτρονικού παραβόλου καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο 15515 (επιλογή 6).