Προστατεύω τη Ζωή και το Περιβάλλον - Auteco

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2114800220

Top
 

Προστατεύω τη Ζωή και το Περιβάλλον

Auteco > Προστατεύω τη Ζωή και το Περιβάλλον

Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε, ώστε με την οδική μας συμπεριφορά να προστατεύουμε τη ζωή και το περιβάλλον. Εδώ είναι μερικοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι, για να το πετύχουμε.

Τηρούμε τον Κ.Ο.Κ.
Τα περισσότερα ατυχήματα στη χώρα μας συμβαίνουν, διότι δεν τηρείται ο Κ.Ο.Κ. Οι παραβάσεις κοστίζουν ζωές.

Οδηγούμε σε χαμηλότερες στροφές.

Η οδήγηση σε χαμηλές στροφές με τη σωστή αλλαγή ταχυτήτων έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση των μηχανικών βλαβών του αυτοκινήτου, την εκπομπή λιγότερων ρύπων και την κατανάλωση λιγότερων καυσίμων.

Αποφεύγουμε τις συχνές αλλαγές ταχυτήτων και τα απότομα φρεναρίσματα.

Οι μηχανές τελευταίας τεχνολογίας είναι ρυθμισμένες, ώστε οι κινητήρες να λειτουργούν και σε χαμηλές στροφές χωρίς πρόβλημα. Οι γρήγορες επιταχύνσεις και τα απότομα φρεναρίσματα έχουν ως αποτέλεσμα τη φθορά του οχήματος, τη χρήση περισσότερων καυσίμων, ενώ το περιβάλλον επιβαρύνεται πολύ περισσότερο.

Χρησιμοποιούμε το cruise control και διατηρούμε σταθερή ταχύτητα.
Η σταθερή ταχύτητα επιβαρύνει λιγότερο τη μηχανή του οχήματος και εξασφαλίζει ένα ασφαλέστερο ταξίδι με λιγότερη κατανάλωση καυσίμων και εκπομπές ρύπων.

Μοιραζόμαστε το όχημά μας με άλλους που κάνουν την ίδια διαδρομή.
Όταν μοιραζόμαστε το όχημά μας με συναδέλφους και φίλους που θα έκαναν την ίδια διαδρομή με το δικό τους αυτοκίνητο, συμβάλλουμε άμεσα στη μείωση της κίνησης στους δρόμους και επιβαρύνουμε το περιβάλλον λιγότερο.

Αποφεύγουμε να παίρνουμε το αυτοκίνητο, αν μπορούμε να περπατήσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Λεωφορείο, Μετρό, Τραμ κλπ).
Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία αλλά και στην τσέπη, όταν δε χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο. Παράλληλα δε μολύνουμε το περιβάλλον.

Αποφεύγουμε την κυκλοφορία σε ώρες αιχμής.
Οι δρόμοι μποτιλιάρουν τις ώρες αιχμής προκαλώντας εκνευρισμό στους οδηγούς και ηχορύπανση. Οι εκπομπές ρύπων είναι αυξημένες. Γι΄αυτό, όταν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη μετακίνηση τις ώρες αιχμής τουλάχιστον, σβήνουμε τη μηχανή, όταν είμαστε σταματημένοι για πολλή ώρα και αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε την κόρνα.

Αποφεύγουμε να ανοίγουμε τα παράθυρα, όταν οδηγούμε με μεγάλη ταχύτητα.
Όταν αναπτύσσουμε μεγάλη ταχύτητα, τα ανοιχτά παράθυρα εμποδίζουν την κίνηση του οχήματός μας καθώς επηρεάζουν αρνητικά τον αεροδυναμικό συντελεστή του, και οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να μας βγάλουν εκτός πορείας. Παράλληλα, το κόστος αυξάνεται διότι καταναλώνουμε περισσότερα καύσιμα.