ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Χορηγία auteco: Θρίαμβος στο Silverstone για την ομάδα FORMULA SAE του Α.Π.Θ. (29/08/11)

Χορηγία auteco: Θρίαμβος στο Silverstone για την ομάδα FORMULA SAE του Α.Π.Θ. (29/08/11)

Με θριαμβευτικό τρόπο επέστρεψε η ομάδα Φόρμουλα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την πίστα του Silverstone.

Η ομάδα ART (Aristotle Racing Team) συνέχισε για άλλη μία χρονιά την παράδοση που την θέλει να επιστρέφει με διακρίσεις από τους διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει.

Η ομάδα ART με το αγωνιστικό της μονοθέσιο στην πίστα του Silverstone

Η ομάδα ART με το αγωνιστικό της μονοθέσιο στην πίστα του Silverstone

Από τις 13 ως τις 17 Ιουλίου έλαβε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό Formula Student που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Silverstone στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί κατάφερε να κάνει όλους, διαγωνιζόμενους και μη, να μιλάνε για την ομάδα και το μονοθέσιο από την Θεσσαλονίκη, με τις επιτυχίες της. Κέρδισε την 1η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης (Acceleration Run-Off) ανάμεσα σε 91 συμμετοχές από όλο τον κόσμο, αφήνοντας πίσω της ομάδες που είχαν την υποστήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και πολλαπλάσιο προϋπολογισμό. “The black horse is the fastest car in Formula Student…” είπαν στην εκφώνηση του αγώνα επιτάχυνσης για το μονοθέσιο με τον αριθμό #39 από την Θεσσαλονίκη.

Σε συνθήκες ακραίες για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, απέδειξε ότι η σχεδίαση και η κατασκευή του μονοθεσίου της είναι άρτια και ανταγωνιστική. Ακόμη κέρδισε το βραβείο «Virtual Formula Student» της εταιρείας Mobil 1 μεταξύ 3000 συνυποψήφιων. Συναποτέλεσμα της γενικότερης επιτυχημένης παρουσίας της ομάδας στον διαγωνισμό αποτέλεσε η εκτόξευση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην 8η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 91 πανεπιστημίων. Η θέση αυτή είναι η υψηλότερη που έχει κατακτήσει η ομάδα μέχρι σήμερα και πλήρως ικανοποιεί το στόχο της ομάδας για θέση στην πρώτη δεκάδα.

Το μονοθέσιο της ομάδας ART στην πίστα του Silverstone

Το μονοθέσιο της ομάδας ART στην πίστα του Silverstone

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά για την ART, αφού από την πρώτη ημέρα ξεπέρασε με ευκολία τον λεπτομερή και εξονυχιστικό τεχνικό έλεγχο, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο το εισιτήριο για τα δυναμικά αγωνίσματα. Σειρά είχαν τα στατικά αγωνίσματα, με την ομάδα να παρουσιάζει το μονοθέσιο σε κριτές και να βαθμολογείται για τον σχεδιασμό, την κοστολόγηση και την εμπορική παρουσίαση. Στο στάδιο αυτό, κατάφερε με την εμφάνισή της να καταταγεί ανάμεσα στις δέκα μέχρι εκείνη την στιγμή κορυφαίες ομάδες του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό της κοστολόγησης κατάλαβε την 6η θέση.

Τις δύο τελευταίες μέρες διεξήχθησαν τα δυναμικά αγωνίσματα όπου η ομάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις καιρικές δυσκολίες και να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα. Έχοντας ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, η ομάδα προετοιμάστηκε για τον μεγάλο αγώνα αντοχής της τελευταίας ημέρας του διαγωνισμού. Ο συνηθισμένος άστατος καιρός της Αγγλίας προβλημάτισε και δυσκόλεψε όλες τις ομάδες αναγκάζοντας τις να αλλάζουν συνεχώς ελαστικά προσπαθώντας να μαντέψουν σωστά τον καιρό. Η ομάδα τρέχοντας σε υγρό οδόστρωμα έκανε έναν από τους καλύτερους χρόνους ανταγωνιζόμενη ομάδες που είχαν την τύχη να έχουν ήδη αγωνιστεί σε στεγνή πίστα. Με την επιτυχημένη συνολική της παρουσία και την βαθμολογία που αποκόμισε από όλες τις δοκιμασίες κατετάγη στην 8η θέση με 556 πόντους.

Επόμενος στόχος; η δημιουργία νέας ομάδας και μονοθέσιου που θα εκπροσωπήσει το Α.Π.Θ. τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, συνεχίζοντας τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις του παρελθόντος.

H auteco ως Βασικός Χορηγός συγχαίρει την ομάδα του Α.Π.Θ. και εύχεται ακόμα περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις για το μέλλον !

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
  • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
  • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
  • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

  • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!