ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > auteco: Οκταήμερο Οδικής Ασφάλειας! (31/05/10)

auteco: Οκταήμερο Οδικής Ασφάλειας! (31/05/10)

Η auteco σε συνεργασία με το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη, το Mediterranean Cosmos και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν από 1 έως και 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos 8ήμερο οδικής ασφάλειας με θέμα οδήγηση και ασφάλεια το καλοκαίρι.

Στόχος της κοινωνικής αυτής προσπάθειας είναι η μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για οκτώ ημέρες (1-8/6/2010) από τη 1:00′ το μεσημέρι έως και τις 9:00′ το βράδυ, σε κεντρικό εξωτερικό χώρο του Mediterranean Cosmos, ομάδα ειδικών θα ενημερώνει το κοινό για τους καλοκαιρινούς κινδύνους των δρόμων, για τη σωστή προετοιμασία του αυτοκινήτου εν όψει των διακοπών του καλοκαιριού, αλλά και για θέματα ποδηλατοκίνησης και αλκοολαιμίας. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες, τεχνικοί του κέντρου τεχνικού ελέγχου οχημάτων της auteco -οι οποίοι θα διανέμουν δωρεάν και ειδικά αλκοολόμετρα μιας χρήσης για τους οδηγούς επισκέπτες-, δικαστικοί πραγματογνώμονες, ειδικά ενημερωμένοι ποδηλάτες από την ομάδα πολιτών Bike Respect της Θεσσαλονίκης και μαζί τους το δημοσιογραφικό επιτελείο του Auto Τρίτη.

Ακόμη κατά η διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και μια ζωντανή συναυλία η οποία θα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων σε ηλικία οδηγών.

Κατά το 8ήμερο αυτό θα πραγματοποιούνται καθημερινοί διαγωνισμοί με πολλά και σημαντικά δώρα, θα προσφέρονται δωρεάν τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων, θα διανέμονται χρηστικά αναμνηστικά στους επισκέπτες καθώς  και ένα ειδικό πολυσέλιδο έντυπο. Η θεματολογία του εντύπου αυτού περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Με ποδήλατο στο δρόμο, σωστή επιλογή, σωστή ρύθμιση, ασφαλή αξεσουάρ, οι ξαφνικοί κίνδυνοι στον επαρχιακό δρόμο, οδήγηση με υψηλές θερμοκρασίες, οδήγηση στον ανοιχτό δρόμο, κόπωση στο τιμόνι, αλκοόλ και οδήγηση, μεταφορά κατοικίδιων στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι, παιδικά καθίσματα, ασφαλής μεταφορά φορτίων & αποσκευών, γιατί ο οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ανασφάλιστος και τον τρόπο που ενεργούμε  σε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
  • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
  • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
  • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

  • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!