ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Check Up Αυτοκινήτου

Auteco > Check Up Αυτοκινήτου

Ειδικές προσφορές Check up Οχημάτων και Μοτό για το 2019

Check Up Αυτοκινήτου

Εδώ μπορείτε να ελέγξετε μέρη του αυτοκινήτου σας και τα υποσυστήματα τους. Ο προληπτικός έλεγχος σε ένα όχημα μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις (ατυχήματα, ζημιές) και να μειώσει το κόστος επισκευής.

Τιμές Εκούσιου Ελέγχου

Έλεγχος Καυσαερίων  10€


Έλεγχος Ευθυγράμμισης  10€


Έλεγχος Ανάρτησης 10€


Έλεγχος Συστήματος Πέδησης 10€


Έλεγχος Φώτων 10€


Μακροσκοπικός Έλεγχος 10€


Ηχομέτρηση 10€


Ολικός Εκούσιος Έλεγχος

Αθήνα 50€

Θεσσαλονίκη 30€

Έλεγχος ευθυγράμμισης

Το όχημα σας έχει ευθύγραμμη πορεία όταν κινείται;

Μήπως έχετε παρατηρήσει αυξημένη κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητό σας;

Παρατηρείται πρόωρη ή ανομοιόμορφη φθορά στο πέλμα των ελαστικών του αυτοκινήτου σας;

 

Ελάτε στην Auteco να ελέγξετε το όχημά σαςΤα αυτοκίνητα που δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα εγκυμονούν κίνδυνο να παρεκκλίνουν της πορείας τους και να προκαλέσουν ατύχημα με σοβαρές συνέπειες για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες. Παράλληλα ένας μη ευθυγραμμισμένος άξονας συνιστά περισσότερες διορθώσεις με το τιμόνι, πρόωρη φθορά των ελαστικών και αύξηση της κατανάλωσης λόγω αυξημένων τριβών με το οδόστρωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο της ευθυγράμμισης κάντε κλικ εδώ.

Μακροσκοπικός έλεγχος

Ήρθε η ώρα του service και θέλετε να ελέγξετε την κατάσταση των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου σας πριν το πάτε στο συνεργείο;

Ακούτε κάποιο παράξενο ήχο κατά την κίνηση του οχήματος σας και δεν ξέρετε από πού προέρχεται;

Κάνατε κάποια σοβαρή επισκευή (σύστημα διεύθυνσης, ανάρτησης, φρένων) και θέλετε να διαπιστώσετε την σωστή εργασία;

Αν η απάντηση είναι ναι στα παραπάνω ερωτήματα, τότε ελάτε στην Auteco να σας ελέγξει το όχημα σας. Ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλές όταν όλα τα υποσυστήματα του βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η παρατεταμένη χρήση δημιουργεί φθορές στο αυτοκίνητο που σκόπιμο είναι να ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις. Ένα μη σωστά ελεγμένο και συντηρημένο όχημα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Καθώς επίσης βλάβες και σε άλλα υποσυστήματα του αυξάνοντας κατά πολύ το κόστος επισκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον μακροσκοπικό έλεγχο κάντε κλικ εδώ.

Έλεγχος καυσαερίων

Έχετε παρατηρήσει διαφορά στις εκπομπές καυσαερίων του αυτοκινήτου σας σε σχέση με το παρελθόν;

Το αυτοκίνητο σας καταναλώνει περισσότερα καύσιμα απ’Α όσο θα έπρεπε;

Αν τα παραπάνω ερωτήματα σας ανησυχούν, τότε ελάτε στην Auteco και ελέγξτε τα εκπεμπόμενα καυσαέρια του οχήματος σας. Οι αιτίες στις οποίες οφείλεται η υπερβολική εκπομπή καυσαερίων ποικίλουν και μπορεί να είναι μία μικρή βλάβη στην εξάτμιση (τρύπα), επαναρύθμιση του κινητήρα ή και σοβαρή βλάβη του. Σε κάθε περίπτωση η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να προλάβει σοβαρές ζημιές και κόστος επισκευής.

Παράλληλα σύμφωνα με έρευνα της Ε.Ε. (2008), το 12% το ρύπων που εισπνέει ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης, οφείλεται στα καυσαέρια του δικού του οχήματος. Μήπως είναι καιρός να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σε ότι αφορά τα καυσαέρια που εισπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας;

Για περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο καυσαερίων κάντε κλικ εδώ.

Έλεγχος φώτων

Αμφιβάλλετε για την σωστή λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου σας;

Κατά την νυχτερινή οδήγηση θεωρείτε ότι τα φώτα του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδουν;

Ελάτε στην Auteco και ελέγξτε το όχημά σας. Η σωστή λειτουργία των φώτων ενός αυτοκινήτου είναι υψίστης σημασίας για την ασφάλεια των επιβατών όσο και των υπολοίπων οχημάτων. Ειδικά σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης τα φώτα θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ιδανική ορατότητα στον οδηγό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο των φώτων κάντε κλικ εδώ.

Έλεγχος φρένων

Κάνατε επισκευή – αντικατάσταση στα φρένα του αυτοκινήτου σας και θέλετε να μετρήσετε την απόδοσή τους;

Ετοιμάζεστε να πάτε ταξίδι και θέλετε να διαπιστώσετε την σωστή λειτουργία του συστήματος πέδησης του οχήματός σας;

Ετοιμάζετε το όχημα σας για service και θέλετε να διαπιστώσετε αν χρειάζεται αλλαγή στα τακάκια;

Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετική, τότε ελάτε στην Auteco και ελέγξτε τα φρένα σας.  Η άριστη κατάσταση του συστήματος πέδησης του οχήματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Εκτός από τη δυνατότητα ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σε περίπτωση ανάγκης και την ομαλή επιβράδυνση, εξασφαλίζεται η ομαλή συμπεριφορά του οχήματος κατά το φρενάρισμα σε στροφές και σε υψηλές ταχύτητες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο του συστήματος πέδησης κάντε κλικ εδώ.

Έλεγχος ανάρτησης

Θέλετε να διαπιστώσετε αν τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου σας χρειάζονται αλλαγή;

Ετοιμάζεστε να πάτε ταξίδι και θέλετε να διαπιστώσετε την ασφαλή λειτουργία της ανάρτησής σας;

Πραγματοποιήσατε επισκευή – αντικατάσταση στο σύστημα της ανάρτησης του αυτοκινήτου σας, ή σε υποσύστημα της και θέλετε να μετρήσετε την απόδοσή της;

Ελάτε στην Auteco. Σκοπός της ανάρτησης είναι να εξασφαλίζει άνεση στους επιβάτες, συνεχή επαφή των τροχών με το δρόμο, ευστάθεια κατά την πορεία και να περιορίζει τις καταπονήσεις των διαφόρων μερών του αυτοκινήτου από τους κραδασμούς μέσω της απόσβεσης των ταλαντώσεων από τις ανωμαλίες του εδάφους.

Μία ανάρτηση που δεν λειτουργεί σωστά, δεν προσφέρει συνεχή πρόσφυση στους τροχούς με το οδόστρωμα, με κίνδυνο την παρέκκλιση από την πορεία και την πιθανή πρόκληση ατυχήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον έλεγχο του συστήματος ανάρτησης κάντε κλικ εδώ.

Ηχομέτρηση

Το όχημα σας παράγει υψηλό θόρυβο κατά την λειτουργία του;

Ελάτε στην Auteco. Η ηχορύπανση είναι ένα σημαντικό πρόβλημα ταλαιπωρίας των πολιτών των μεγάλων πόλεων. Η σωστή λειτουργία του κινητήρα και των υποσυστημάτων ενός οχήματος συμβάλουν στην χαμηλή εκπομπή θορύβων και στην δημιουργία ομαλών συνθηκών διαβίωσης.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
  • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
  • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
  • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
  • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

  • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!