ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ή 2117300060

Top
 

Blog

Auteco > Νέα – Ανακοινώσεις  > Εγκαίνια σταθμού ΙΚΤΕΟ auteco Θεσσαλονίκης. (12/10/09)

Εγκαίνια σταθμού ΙΚΤΕΟ auteco Θεσσαλονίκης. (12/10/09)

Το κορυφαίο Ιδιωτικό Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ευρώπη, το ΙΚΤΕΟ της auteco του Ομίλου J&P-ΑΒΑΞ, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009,

από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της auteco και Εντεταλμένο Σύμβουλο του Ομίλου J&P ‘Αβαξ Κωνσταντίνο Λυσαρίδη και τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της J&P ΑΒΑΞ Ιδιωτικά KTEO Ορθόδοξο Μπακιρτζή, παρουσία πλήθους κόσμου και με μια εντυπωσιακή τελετή στις εγκαταστάσεις του σταθμού (Αγ. Αναστασίας 13, Πυλαία – δίπλα στο Mediterranean Cosmos και το Magic Park). Αντί για κορδέλα, οι φοιτητές της ομάδας ART από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και ο καθηγητής τους Αθ. Μιχαηλίδης οδηγώντας ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Formula Student, διαπέρασαν τον «τοίχο» από λέιζερ υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και το χειροκρότημα των προσκεκλημένων.

Ο Διευθ. Σύμβουλος της auteco κος Κ. Λυσαρίδης, ο αναπ. Γεν. Διευθυντής κος Ο. Μπακιρτζής, η κα Μ. Λυσαρίδου και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Π. Ψωμιάδης.

Ο Διευθ. Σύμβουλος της auteco κος Κ. Λυσαρίδης, ο αναπ. Γεν. Διευθυντής κος Ο. Μπακιρτζής, η κα Μ. Λυσαρίδου και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Π. Ψωμιάδης.

«Ήταν μία νέα πρόκληση για τον Όμιλο J&P ΑΒΑΞ, να προσθέσει στις δραστηριότητές του μία ακόμη, αυτήν του ελέγχου των οχημάτων, που είναι αυτονόητα και άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της auteco και εντεταλμένος Σύμβουλος του ομίλου J&P ‘Αβαξ Κωνσταντίνος Λυσαρίδης. «Το περιβάλλον, για το οποίο δικαιολογημένα (αλλά ως επί το πλείστον όψιμα) όλοι επιδεικνύουν πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ορίζεται ως το σύνολο των συνθηκών υπό τις οποίες διαβούμε. Περιβάλλον δεν είναι μόνο το δάσος, το νερό, ο αέρας. Περιβάλλον είναι και η ασφάλεια, περιβάλλον είναι και η αισθητική, περιβάλλον είναι και οι συνθήκες διαβίωσης, περιβάλλον είναι και η συμπεριφορά, περιβάλλον είναι και το εύρος των ατομικών ελευθεριών» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Μ. Λυσαρίδου, ο Διευθ. Σύμβουλος της auteco κος Κ. Λυσαρίδης, ο αναπ. Γεν. Διευθυντής κος Ο. Μπακιρτζής, μαζί με την ομάδα ART του ΑΠΘ.

Η κα Μ. Λυσαρίδου, ο Διευθ. Σύμβουλος της auteco κος Κ. Λυσαρίδης, ο αναπ. Γεν. Διευθυντής κος Ο. Μπακιρτζής, μαζί με την ομάδα ART του ΑΠΘ.

Το σοβαρό ενδιαφέρον του Ομίλου «αποδεικνύεται πέραν των άλλων και από την πολύ μεγάλη επένδυση που υλοποιήσαμε, όχι μόνον συγκριτικά αλλά και σε απόλυτους αριθμούς. Για τους πρώτους τρεις Σταθμούς που λειτουργούν, η επένδυση ξεπέρασε τα 10 εκ. €. δαπάνη, που στο μισό της περίπου δεν ήταν λειτουργικά αναγκαία» τόνισε ο κ. Λυσαρίδης.
«Επί πλέον πρόκληση αποτέλεσε για μας, η γενική διαπίστωση και η κοινή πεποίθηση, ότι το όλο σύστημα ελέγχου των οχημάτων στην Ελλάδα, πάσχει σοβαρά. Αυτό είναι γνωστό σε όλους και δεν χρήζει ούτε απόδειξης ούτε περαιτέρω ανάλυσης. Βούληση, επιθυμία, στόχος μας, είναι ν’ αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν θέλουμε να είμαστε Ελληνική επιχείρηση Ευρωπαϊκού επιπέδου. Επιδίωξή μας ήταν να γίνουμε Ευρωπαϊκό πρότυπο. Και τούτο επιτεύχθηκε απόλυτα. Γερμανοί, Φινλανδοί, Σουηδοί, Ελβετοί, που ασκούν την ίδια δραστηριότητα με την auteco (με ασύλληπτα όμως οικονομικά μεγέθη), έμειναν με το “στόμα ανοιχτό”, όταν επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις μας και δήλωσαν ότι “πουθενά στην Ευρώπη αλλά ούτε και στην Αμερική υπάρχουν τέτοιοι Σταθμοί”» είπε ο κ. Λυσαρίδης.

'Αποψη από το πλήθος που παρεβρέθηκε στα εγκαίνια.

‘Αποψη από το πλήθος που παρεβρέθηκε στα εγκαίνια.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακιρτζής τόνισε ότι το 22% των ΙΧΕ οχημάτων στη χώρα «είναι οχήματα ρυπογόνα και παλαιάς τεχνολογίας». «Το 1986 τέθηκε σε εφαρμογή ένας θεσμός ΚΤΕΟ που φαίνεται όμως ότι δε στάθηκε ικανός να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και τελικά σήμερα τον έχουν ξεπεράσει οι εποχές και οι εξελίξεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ποσοστό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, ως όφειλαν, το οποίο είναι άνω του 40%, καθώς και το ότι ο κλάδος των ΚΤΕΟ έφθασε να καταλαμβάνει την 3η θέση στον πίνακα διαφθοράς στην Ελλάδα» είπε ο κ. Μπακιρτζής.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η auteco, δίνει τη δυνατότητα σήμερα σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την υποχρέωση ΚΤΕΟ, να πραγματοποιήσει τεχνικό έλεγχο στο όχημά του με ελάχιστο κόστος. Αυτό εξυπηρετεί σε περιπτώσεις όπως, πριν από αγορά ή πώληση, προ ή μετά σοβαρών επισκευών και φυσικά οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να έχει μία αξιόπιστη εικόνα του οχήματός του» συμπλήρωσε, παρομοιάζοντας την auteco με «μικροβιολογικό εργαστήριο – απαραίτητο για τη διασφάλιση και την πρόληψη της «καλής υγείας» των οχημάτων μας προς την βελτίωση της οδικής ασφάλειας».
Τέλος, ο κ. Μπακιρτζής ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη συγκεκριμένη επένδυση:

 • τον κ. Ευάγγελο Διέννη, τον αρχιτέκτονα κ. Πέτρο Πλανάκη και σε όλα τα στελέχη της εταιρείας Διέννης ΑΤΕ που επιμελήθηκαν το σχεδιασμό και την αδειοδότηση του σταθμού μας,
 • τον κ. Φίλιππο Παπασιδέρη και την εταιρεία OMNICON Α.Ε που ανέλαβε τη μηχανογραφική υποστήριξη,
 • τον κ. Παναγιώτη Μαλίνη που προμήθευσε με τον υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό,
 • τους κ.κ. Χρήστο Πειστικό και Λεωνίδα Χατζηστεργίου για τη συμμετοχή τους στο διακοσμητικό τομέα
 • και βεβαίως, στην εταιρεία ΕΤΕΘ Α.Ε. μέλος του ομίλου J&P-ΑΒΑΞ που ανέλαβε την κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου σταθμού σε πολύ σύντομο διάστημα και κάτω από πολύ πιεστικές συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.auteco.gr και στο τηλέφωνο 18-166.

Μοιράσου το:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΤΕΟ 4/5/2020 – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΟ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ AUTECO

Σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

 • Εάν το δελτίο ΚΤΕΟ του οχήματός σας έχει λήξει ή λήγει, ή το όχημα σας έπρεπε να ελεγχθεί ως καινούργιο με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση για 70 ημερολογιακές ημέρες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όχημα που έπρεπε να ελεγχθεί εμπρόθεσμα στις 20/3/2020, δύναται να ελεγχθεί έως και 29/5/2020.
 • Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 300.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.
 • Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες - οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών. Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, με γνώμονα την ασφάλεια και προστασία εργαζομένων και πελατών, καθώς και  την αποφυγή επιβαρύνσεων προστίμων λόγω προθεσμιών που ισχύουν για τα δελτία ΚΤΕΟ  η Auteco σας ενημερώνει ότι έχει σχεδιάσει και επαναπροσδιορίσει -λόγω των συνθηκών- όλη την διαδικασία εξυπηρέτησης. Πιο συγκεκριμένα:

 • Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας εντός των εγκαταστάσεων των σταθμών μας.
 • Έχουν δημιουργηθεί ζώνες προτεραιότητας εξυπηρέτησης ραντεβού σας, δίνοντας προτεραιότητα στους ελέγχους οχημάτων σύμφωνα με την προθεσμία λήξης κάθε δελτίου ΚΤΕΟ.
 • Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες Auteco που ο έλεγχος των οχημάτων τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα από 16/3/2020 λόγω αναστολής της λήξεως ισχύος, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και διαθέσιμων ραντεβού ώστε να μην υπάρξει ταλαιπωρία συνωστισμού ή και επιβάρυνσης με άσκοπα κόστη παραβόλων καθυστέρησης.

Προσοχή! Εάν τα στοιχεία επικοινωνίας σας έχουν αλλάξει ή επικοινωνείτε πρώτη φορά  με την εταιρεία μας, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε κανονικά την φόρμα για το κλείσιμο ραντεβού.

 • Καλείται o κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης οχήματος που επιθυμεί να ελέγξει το όχημα του στην Auteco να καλέσει άμεσα στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 10.20.30, να ενημερωθεί πρωτίστως για την διαθεσιμότητα ραντεβού και να μην επιχειρείται η άτακτη - μη προγραμματισμένη προσκόμιση ενός οχήματος στα ΚΤΕΟ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ταλαιπωρίας ή και αδυναμίας εξυπηρέτησης του οδηγού. Τα ημερήσια ραντεβού είναι συγκεκριμένα ανά ώρα όπως και οι προθεσμίες των δελτίων ΚΤΕΟ θεωρούνται καταληκτικές, άρα το μόνο που απαιτείται είναι έγκαιρος προγραμματισμός και συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού από όλους.
 • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την προσέλευσή τους στους σταθμούς μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ!